Jurriaan Penders benoemd als nieuwe voorzitter KNMG

De Algemene Vergadering van artsenfederatie KNMG heeft Jurriaan Penders met ingang van 1 januari 2025 benoemd tot voorzitter van het federatiebestuur. Hij volgt daarmee René Héman op, die dan na bijna 9 jaar, de voorzittershamer neerlegt vanwege het verstrijken van zijn tweede en laatste termijn.

Penders heeft een achtergrond als sociaal geneeskundige en werkte eerder als directeur bij de arbodienst AMC, een functie die hij combineerde met zijn werk als bedrijfsarts. Momenteel is hij directeur medische zaken en bedrijfsarts bij HumanTotalCare, waar arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare onderdeel van zijn.

Penders beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en is geen onbekende bij de KNMG. Hij was eerder voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en lid van het federatiebestuur van de KNMG.

Met zijn brede leidinggevende en bestuurlijke ervaring, gecombineerd met z’n ruime praktijkervaring als arts, heeft de KNMG alle vertrouwen in Jurriaan Penders om de KNMG te leiden. Naast het KNMG voorzitterschap zal Penders ook betrokken blijven bij HumanTotalCare. Penders: ‘We hebben een prachtig vak. Ik verheug me erop om samen met de KNMG en alle collega’s onze maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.”