Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ArboNed, HumanCapitalcare, Mensely, Focus en IT&Care zijn onderdeel van HumanTotalCare. Met 2.000 collega’s hebben we één gemeenschappelijk doel: #meerbetekenen voor werkend Nederland. Als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kiezen we dan ook voor thema’s waarop we écht meer kunnen betekenen: materiële thema’s waarin we een verschil kunnen maken.

Vanuit dienstverlening al maatschappelijk betrokken

Wij zijn ervan overtuigd dat als je werk doet dat je leuk vindt, dat je kunt én dat past in het leven dat je leidt, dat werk dan ’t meest van betekenis is. Voor jezelf, de organisatie en de maatschappij. Vanuit onze merken bieden we vakkundige begeleiding en ondersteuning aan werkgevers en hun medewerkers, op het gebied van verzuim en duurzame inzetbaarheid. We adviseren over een gezonde en veilige werkomgeving. Een omgeving waarin verandering en ontwikkeling samengaan met het inzetbaar houden van medewerkers. Met als resultaat: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Met onze dienstverlening zijn we onlosmakelijk verbonden met de maatschappij, met de Nederlandse wet- en regelgeving als uitgangspunt.

Verschil maken met MVO-thema’s

Op welke thema’s kunnen we als arbodienstverlener in Nederland het verschil maken? Dat is de vraag die we onszelf en onze stakeholders hebben gesteld. Het antwoord op die vraag leidde naar zes thema’s die de basis gaan vormen voor ons MVO-beleid.

1. Werkend Nederland gezond en veilig aan het werk

Dit thema heeft betrekking op onze dienstverlening om Nederland gezond en veilig te laten werken. Daarbij ligt, ook vanuit de wet, de focus op verzuimbegeleiding, Risico-inventarisatie en -evaluatie en Preventief medisch onderzoek. Met vakkundige begeleiding en ondersteuning van werkgevers en hun werkgevers helpen we bij (het voorkomen van) verzuim en duurzame inzetbaarheid. We adviseren over een gezonde en veilige werkomgeving. Een omgeving waarin verandering en ontwikkeling samengaan met het inzetbaar houden van medewerkers.

2. Leren en ontwikkelen

Ontwikkelings- en loopbaanmogelijkheden zijn belangrijke energiebronnen. Door je te blijven ontwikkelen en keuzes te maken in je loopbaan, kun je werk blijven doen dat je kunt, dat je leuk vindt en dat past in het leven dat je leidt. Waar jij in je loopbaan of leven ook staat, bij HumanTotalCare bieden we collega’s de ruimte om de beste versie van zichzelf te zijn.

3. Groener werken

Werken doen we het liefst zonder dat dit grote impact heeft op het klimaat. Dus als het gaat om (thuis)werkplekken en reizen maken we steeds duurzamere, groenere keuzes. Met als doel om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen.

4. Gelijke kansen voor iedereen

Bij HumanTotalCare kun je de beste versie van jezelf zijn. Daarom zetten we ons in voor een (werk)omgeving waarin we de kracht van verschil omarmen en iedereen gelijke kansen heeft: van (potentiële) collega’s tot medewerkers van leveranciers en klanten.

5. Lokaal #meerbetekenen

Maatschappelijke betrokkenheid begint in de buurt, lokaal dus. Denk aan organisaties en clubs die op een andere manier bijdragen aan een gezond, gemotiveerd en competent Nederland. Organisaties en clubs waar vrijwilligers de drijvende kracht zijn en samen een (vrijwilligers)werkomgeving vormen. Met onze inzet, kennis en expertise helpen we hen of de mensen die zij helpen.

6. Binnen de kaders van de wet

We zorgen ervoor dat gegevens veilig zijn, doen eerlijk zaken en houden ons aan de wet- en regelgeving. Het klinkt logisch en in onze branche is het een ‘must’. Daarom maken we afspraken met collega’s, werkgevers en werknemers over hoe we de privacy bewaken, omkoping of corruptie aanpakken en staan voor eerlijke concurrentie. En als er ethische dilemma’s opduiken, vertrouwen we op onze visie en kernwaarden om de juiste keuzes te maken voor een eerlijke en transparante aanpak. Soms maken we fouten, maar dan leggen we uit wat er is gebeurd en laten we zien welke stappen we nemen om het recht te zetten.